10 sfaturi de bază pentru găzduirea unei cine excelente

  1. Nu vă formalizați prea tare

Cheia succesului unei cine este ca toată lumea să fie relaxată și implicată. Evident, veți vrea să impresionați, dar acest lucru nu trebuie realizat printr-o formalizare excesivă. Unii oameni se pot simți intimidați de acest lucru, deci concentrați-vă pe o atmosferă plăcută pentru toți.

 

  1. Nu exagerați cu invitații

Nu uitați, organizați o cină simplă, nu o conferință corporatistă. Fiți rezonabil când faceți invitații și rămâneți la numere sub două cifre. Căutați calitatea, nu cantitatea, în ceea ce privește mâncarea, și aplicați același principiu și cu privire la invitați.

 

  1. Lipsa pregătirii este pregătirea pentru eșec

Asigurați o planificare suficientă și acordați-vă suficient timp pentru acest lucru. Dacă lăsați totul pe ultimul moment, vă veți supune unui stres suplimentar.

 

  1. Nu exagerați cu mâncărurile complicate

Nimeni nu se așteaptă la o cină de trei stele Michelin, deci poate ar fi mai bine să rămâneți la rețete simple, de vară, sau pe care le-ați mai gătit cu succes, pentru a reduce șansele de a da greș.

 

  1. Gândiți-vă la o temă

Alegerea unei teme poate ajuta la relaxarea oaspeților, deoarece aceștia știu că va fi un eveniment neformal și mai ales distractiv! Temele mai oferă un subiect de conversație între invitați.

 

  1. Servire serioasă

Gândiți-vă la cum veți servi mâncarea. Nu are rost să serviți fripturi perfecte dacă nu sunt cuțite suficiente pentru toată lumea

 

  1. Calitate, nu cantitate

Nu vă supuneți presiunii de a găti cinci feluri de mâncare și un platou cu 20 de feluri de brânzeturi la sfârșit. Rămâneți la un aperitiv și un fel principal. Puteți chiar să faceți o asociere între punctele de mai sus, printr-un aperitiv comun.

 

  1. Nu amestecați băuturile

De fapt, puteți face asta, dar cel mai important e ca băuturile să se potrivească. O băutură ușoară și răcoritoare e ideală pentru un aperitiv de vară și vă pune la dispoziție o opțiune non-alcoolică. Nu vă temeți să rugați invitații să aducă o sticlă de băutură, dacă aveți un buget restrâns. Astfel, toți pot să bea ce le place.

 

  1. Gestionarea atmosferei în timp real

Ține de dvs. să faceți atmosferă, prin lumini și muzică, de la începutul serii, băuturi și conversații neîntrerupte.

 

  1. Murdăria

Uneori e bine să implicați invitații în procesul de gătire și debarasare, dar cu siguranță nu-i puteți pune să rămână la curățenie, obosiți și cu câteva pahare la bord. Ați putea lăsa curățenia pe a doua zi. Un sfat util este să aveți la îndemână un produs pentru îndepărtarea petelor, precum Vanish Oxi Action, dacă se varsă băuturi în timpul serii. Nu e nimic mai rău decât ca un invitat să creadă că v-a distrus cu pete de vin fața de masă favorită. Fiți pregătit cu Vanish și veți părea, chiar mai mult, gazda perfectă.