Afaceri alunecoase - pete de ulei pe haine

De la ulei de motor, la ulei de măsline, petele de acest tip rămân mult timp pe haine, dacă nu luați măsuri. Chiar și variantele mai specifice, precum uleiul de castane, de alune, susan sau cocos au proprietăți similare, atașâdu-se de țesătură și formând acele pete mai închise la culoare specifice care par să nu mai dispară, chiar și după mai multe spălări. În acest articol, vom explora cele mai bune metode pentru îndepărtarea uleiului și vom afla cum vă puteți bucura de rezultatele obținute cu Vanish pentru îndepărtarea petelor.

Îndepărtarea petei

Indiferent dacă schimbați uleiul mașinii sau v-ați stropit când găteați, petele de ulei necesită o acțiune rapidă. Cu cât abordați mai repede o pată, cu atât va fi mai ușor de îndepărtat. Dacă așteptați chiar și numai câteva ore, pata poate deveni mult mai greu de îndepărtat.

La majoritatea textilelor, trebuie să se intervină imediat pe pată cu apă fierbinte. Spălați bine materialul dinspre interior (și anume, pe partea opusă celei cu pata) pentru a începe să îndepărtați pata. Odată spălat bine articolul pătat, vor rămâne, e cel mai probabil, urme.

Dacă nu aveți la îndemână o sursă de apă, luați uleiul în exces cu o lingură sau cu un alt obiect cu margine neascuțită. Apoi, tamponați pata cu o cârpă umedă sau un prosop de hârtie, pentru a atrage și mai mult din grăsime. Aveți grijă ca pata să nu se extindă și tamponați zona cu atenție, aplicând presiune.

Îndepărtarea petelor de ulei cu Vanish

Cu Vanish, îndepărtarea petelor de ulei e ușoară. Pentru ambele tipuri de ulei, folosiți Vanish Gold Oxi Action Lichid, care îndepărtează petele de ulei fără prea mare bătaie de cap.

Întâi, va trebui să înmuiați haina în 4 litri de apă călduță, în care ați adăugat, în prealabil, 100ml de Vanish Gold Oxi Action Lichid și amestecați. Această soluție va acționa asupra petei.
Înmuiați materialul maxim o oră pentru rufele colorate și maxim șase ore, pentru cele albe. Acțiunea de înmuiere este eficientă pentru desprinderea uleiului de pe țesătură.
Odată înmuiată bine haina, e timpul să fie spălată. Alegeți reglajul obișnuit pentru mașina de spălat, apoi introduceți o măsură de 100 ml de Vanish în cuvă, împreună cu detergentul.
Uleiul ar trebui să fie îndepărtat la finalul ciclului, deci mai trebuie doar să lăsați hainele la uscat și gata!


Sfaturi pentru prevenirea petelor de ulei

Când folosiți ulei, merită întotdeauna să folosiți un halat, șorț sau alt element de protecție, chiar și haine vechi! În special când munciți în garaj, deoarece acest lucru implică, în general, grăsime, purtarea unor haine vechi înseamnă că nu le veți păta pe cele noi. În bucătărie, un șorț este un articol elementar de îmbrăcăminte, dacă umblați cu ulei fierbinte sau apă clocotită. Grăsimile pentru prăjit sar pe haine și cauzează mici acumulări de ulei, dar, în cazul în care se varsă, veți beneficia de protecție suplimentară.