Albul hainelor poate ridica moralul?

Purtarea unor haine albe nu doar ajută la răcorire, prin reflectarea luminii solare, dar contribuie și la o atitudine optimistă. Culoarea (sau nuanța) reprezintă un catalizator psihologic puternic, iar albul este asociat cu puritatea, simplitatea și curățenia.

Acesta reprezintă o pagină albă, un nou început, pe care ni-l putem permite cu toții uneori. Asociem albul cu o lumină puternică, ce rezonează cu un sentiment de siguranță și calm. Nu este surprinzător că mulți maeștri ai artelor marțiale sau ai unor discipline ce implică o stare de bine și relaxare poartă alb.

Multe sporturi, precum crichetul și tenisul, implică uniforme albe. Deși în prezent este mai mult vorba de tradiție, inițial, se purta alb pentru ca jucătorii să nu se încălzească pe vreme caldă, deoarece albul reflectă razele soarelui. Bumbacul alb este și mult mai ușor de curățat decât alte textile, fiind un material care rezistă la fierbere pentru îndepărtarea petelor de iarbă și noroi, ce sunt inevitabile după o zi grea pe teren. Desigur, datorită materialelor și metodelor de curățare moderne, aceasta nu mai este o problemă.

 

O altă metodă prin care albul poate contribui la îmbunătățirea stării de spirit este prin încredere. Albul este una din puținele culori care este ușor de asortat cu o ținută și ce nu se demodează niciodată, în special în soarele verii. Dacă știți că arătați bine, că sunteți în tendințe și îmbrăcat adecvat sezonului, cum să nu vă simțiți bine în pielea dvs.?

 

Totuși, principala problemă cu hainele albe nu e un secret pentru nimeni. E greu să le păstrezi curate, și chiar mai greu e să le menții albe. În același mod în care murdăria și dezordinea din casă provoacă un stres inutil, purtarea unor haine lipsite de strălucire sau albe și pătate vă poate afecta starea psihică. Se recomandă să renunțați la hainele albe uzate, dar să vă asigurați că faceți tot posibilul să păstrați bluza preferată cât mai strălucitoare, înainte de a o arunca. Acest lucru se poate realiza în câțiva pași simpli, cu Vanish Oxi Action Crystal White Lichid.

 

De asemenea, nu vă faceți probleme că v-ați distrus rochia preferată, dacă ajung pe ea câteva picături de vin roșu. Dacă tratați pata suficient de repede, rochia va fi ca nouă. În îndepărtarea petelor, este esențial să vă asigurați că acestea nu apucă să se usuce. Cu cât mai mult rămân pe haine, cu atât este mai greu să le îndepărtați.