5 sfaturi pentru a păstra rufele cât mai curate

  1. Spălarea

Deși majoritatea oamenilor cred că cea mai bună metodă de a curăța hainele albe este ducându-le la curățătorie, de fapt, e mai bine să le spălați dvs. O cămașă din bumbac de calitate se spală la 40 de grade Celsius, însă trebuie să verificați eticheta pentru informațiile specifice hainei. Hainele albe la modă au adesea anumite detalii sau elemente ce pot afecta metoda de spălare. De asemenea, nu spălați niciodată rufele albe împreună cu cele colorate. Aceasta este o metodă sigură de a le face să arate deteriorate și lipsite de strălucire.

 

Evitați utilizarea înălbitorului la spălare, deoarece cămășile sau sutienele dvs. preferate se pot îngălbeni. Adăugarea unei măsuri dintr-un produs recunoscut pentru strălucire, precum Vanish Oxi Action Crystal White, este o metodă grozavă pentru a vă păstra hainele albe strălucitoare, ca și la prima purtare. Acesta are o formulă specială, care nu doar îndepărtează petele și murdăria, dar puteți obține hainele cu până la 3 nuanțe mai albe, fără a fi afectat materialul.

 

Pentru a vă proteja cămășile sau bluzele, desfaceți nasturii înainte de a le spăla, deoarece presiunea din cuvă poate lărgi cusăturile. De asemenea, încercați să uscați hainele pe umerașe, pentru a preveni cutele.

 

  1. Călcatul

Investiți într-un fier de călcat cu aburi de bună calitate, pentru rezultate optime, cu timp și efort minime. Aburul intră în material și ajută la înmuierea cutelor, care devin mai ușor de îndreptat. Se recomandă ca articolele delicate să fie călcate cu un fier de călcat cu aburi, deoarece puteți folosi reglajul de temperatură minimă cu reglajul maxim pentru abur. În cazul în care cămașa este dintr-un material elastic sau care se întinde, evitați călcarea la o temperatură prea ridicată.

 

  1. Depozitarea

Încercați să grupați hainele albe împreună în șifonier, pentru a nu prelua culori de la hainele mai închise. Dacă nu aveți spațiu, încercați să găsiți articolele ce ar putea fi puse în sertare. Depozitarea hainelor prea înghesuite poate afecta gulerele și mânecile.

 

  1. Purtarea

Pare un aspect banal, dar ați fi surprinși câte haine sunt deteriorate prin neglijență. Dacă gătiți cu ulei sau savurați un pahar de vin roșu acasă, puneți-vă un șorț sau o bluză, pentru a proteja hainele albe. Aceeași regulă se aplică pentru protejarea hainelor albe și în deplasare. Dacă mergeți cu autobuzul sau trenul la o oră de vârf, ați putea purta un top ușor, care să nu vă încălzească prea tare, dar să protejeze hainele albe împotriva murdăriei și petelor nedorite.

 

  1. Tratarea petelor

Evident, este imposibil să evitați complet petele. Fie că este vorba de un accident cu sos sau inevitabilele pete de transpirație gălbui, cauzate de purtatul hainelor albe pe căldură, sunt mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a trata petele. Un produs pentru îndepărtarea petelor, precum Vanish, este indispensabil atunci când vine vorba de tratarea neplăcutelor pete de pe gulere, manșete și subraț. Aplicați pur și simplu o cantitate mică de produs pe zona afectată, cu o periuță de dinți, înainte de spălare, dar nu frecați prea tare, pentru a nu deteriora materialul.