Cinci jocuri perfecte în aer liber pentru copii

Petanque

Deși era cândva un joc destinat bărbaților de vârsta a doua, îmbrăcați în maiouri din plasă, petanque a devenit un joc amuzant pentru întreaga familie. Acest joc francez, cunoscut și ca „boules”, implică aruncarea unei bile ținte în spațiul din fața jucătorilor. Apoi, pe rând, jucătorii aruncă propriile bile colorate către bila țintă. Jucătorul, a cărui bilă se află cel mai aproape de țintă, este câștigător.

 

Principalul punct forte al jocului este acela că este foarte ușor de achiziționat, dar foarte dificil de stăpânit. Este un joc foarte competitiv și se poate juca de către femei și bărbați de orice vârstă. Puteți achiziționa un set de petanque la un preț foarte mic.

 

Capra nouă

Acesta este un joc extraordinar, deoarece nu necesită mult spațiu sau echipament.

Alegeți pe cineva care să fie „capra”, iar acea persoană se va lăsa jos, pe palme și genunchi, cu capul între umeri.

Pe rând, ceilalți copii vor fugi spre jucătorul „capră”, își vor sprijini mâinile pe spatele acestuia și-și vor folosi forța trunchiului pentru a sări peste jucător, cu picioarele depărtate. Dacă toți copiii realizează saltul, jucătorul „capră” poate apoi să stea puțin mai sus. Dacă unul din copii nu reușește saltul, acesta este eliminat, iar primul copil eliminat va fi jucătorul „capră” în runda următoare.

 

Oină

Acest joc este potrivit pentru o familie numeroasă sau pentru copiii dvs. și prietenii lor, deoarece e nevoie de două echipe. Stabiliți patru baze în jurul cărora vor alerga jucătorii de la bătaie atunci când lovesc mingea, înainte ca fundașii să îi poată „elimina”.

 

Familiile practică acest joc din epoca tudoriană, însă citiți integral regulile pe internet, pentru a vedea dacă vi se potrivește, înainte de a investi într-un set.

 

Croquet tradițional

Un alt mijloc britanic de-a petrece timpul. Acest joc implică instalarea mai multor inele în grădină, prin care trebuie să treacă o bilă lovită cu un ciocan din lemn. Vă puteți concentra pe traiectorie sau puteți încerca să vă deviați adversarul. Copiii vor fi încântați să devieze de la traseu bilele de croquet ale fraților! Acest joc poate deveni competitiv...

 

Grădinăritul distractiv

Grădinăritul nu este tocmai prima opțiune la care ne gândim, când vine vorba de jocuri de grădină, dar, în realitate, este un mijloc grozav de a-i învăța pe copii cum să beneficieze din plin de grădină. Această activitate încurajează aprecierea naturii, iar copiii se vor distra ajutând la plantarea de ierburi aromatice și legume, care pot fi folosite mai apoi, tot cu ei, în bucătărie.

 

Inevitabil, jocurile de grădină au ca rezultat petele de iarbă pe țesături, urmele de noroi pe haine și covoare și posibil chiar pete de sânge, care vor trebui îndepărtate. Nu lăsați astfel de probleme să vă afecteze distracția în grădină, ci îndepărtați imediat pata, iar hainele și covoarele vor deveni ca noi.

 

Ce bine-ar fi dacă treburile casnice ar putea fi transformate într-un joc pentru micii poznași!