Pete de culoare roșie pe haine

Pete de vin roșu

 

În timpul sărbătorilor, petele de vin roșu sunt aproape inevitabile, fie că este vorba despre vin fiert sau nu. Fie că vorbim despre câteva picături din loc în loc sau despre un invitat mai neatent care varsă tot paharul de vin roșu pe hainele dumneavoastră., petele de vin roșu nu sunt atât de greu de curățat cum ați putea crede, cu condiția să nu le lăsați să se usuce.

 

Vă sfătuim să puneți imediat sare pe pată. Aceasta absoarbe vinul roșu. Apoi tamponați zona cu o cârpă uscată, fără să apăsați, ci doar frecând într-un singur sens (astfel, zona umezită se va usca mai ușor). Pentru a îndepărta orice urme rămase, aplicați Vanish direct pe zona respectivă și așteptați cinci minute înainte să spălați, adăugând o măsură suplimentară de soluție. Dezastrul a fost evitat!

 

Fructe de pădure, cireșe și alte fructe

 

Vorbim aici despre petele provocate de fructe, fie că vorbim despre zmeura de pe prăjitura Pavlova sau afinele din sosul de curcan. Dacă sunteți neatenți cu tacâmurile, vă puteți păta cardiganul, bluza sau, și mai rău, cămașa cea albă! Vai! Din fericire, datorită compoziției similare, pot fi îndepărtate la fel ca petele de vin, dacă acționați imediat. Fie tamponați cu un prosop sau un burete umed pentru a îndepărta excesul (fără să frecați și fără să extindeți pata pe material), fie spălați cu jet de apă, dacă aveți posibilitatea. Curățați sau schimbați cârpa sau buretele pe măsura ce tamponați, pentru a scoate cât mai mult posibil din pată, înainte de a folosi Vanish, pentru a înlătura orice urmă de pată sau pentru a îndepărta petele provocate de toppingul și sosul de fructe de pădure, de căpșuni sau de mure.

 

Pete de sânge

 

Poate că pentru unii dintre dumneavoastră poate suna puțin cam sinistru, dar petele de sânge pot apărea și din alte cauze decât sângele uman (deși mânuirea greșită a cuțitelor de bucătărie poate provoca mici tăieturi). Astfel, o friptură grasă poate produce pete dacă lichidul în exces curge de pe platou sau în timp ce o preparați. Însă petele de sânge nu se înțeleg bine cu Vanish.

 

Începeți procesul de curățare îndepărtând pur și simplu cât de mult sânge puteți, cu apă rece, curată de la robinet. Vanish și apa rece fac echipă foarte bună în tratarea petelor de sânge, aceasta ajutând la dizolvarea sângelui. Aplicați apă pe ambele părți ale țesăturii, pentru o spălare completă. Sfatul nostru este să nu ștergeți sângele, deoarece pata se poate extinde, în loc să se curețe. Tamponați, folosiți un șervețel umed pentru a preveni scurgerea lichidului și extinderea petei.