Pete de culoare verde pe haine

Suntem într-o perioadă în care la modă este culoarea verde și aceasta nu se limitează doar la ecologie. Însă, chiar dacă se poartă, nu ar trebui să ne vopsim toate hainele în această culoare! În acest sens, am întocmit un scurt ghid despre cum puteți scoate petele verzi de pe haine.

În general, există două cauze pentru care se produc petele verzi: mâncarea și iarba. Pigmenții verzi sunt aproape cel mai dificil de curățat din cauza componentelor organice foarte puternice care penetrează fibrele. În ciuda dificultății de a curăța aceste pete, este important să nu vă alarmați. Trebuie să țineți cont de câteva sfaturi. În primul rând, nu folosiți detergenți care conțin amoniac, degresant sau substanțe alcaline, pentru că acestea nu vor face decât să mărească petele pe care încercați să le curățați. Vestea bună este că există proceduri mai simple care vor elimina orice urmă de mâncare sau de iarbă, fără să deterioreze hainele.

 

Procesul de curățare

De cele mai multe ori, cu cât interveniți mai rapid asupra unei pete, cu atât o veți curăța mai bine. În cazul în care aceasta este cauzată de iarbă și nu are nicio urmă de grăsime, atunci clătiți haina cu apă rece, pentru a împiedica murdăria să intre în țesătură. Când materialul este suficient de ud, atunci puteți începe procesul de curățare. Cu toate acestea, există modalități diferite de curățare a hainelor, în funcție de culoarea materialului:

 

Hainele albe

Pentru cele mai bune rezultate în spălarea hainelor albe, folosiți întotdeauna un produs profesional, precum Vanish Oxi-Action Crystal White. Aplicați și masați zona pătată cu iarbă și lăsați la înmuiat până la 6 ore. Apoi spălați haina, adăugând o măsură de Vanish și veți fi uimiți de rezultat.

 

Hainele colorate

Pentru a îndepărta petele verzi de pe hainele colorate, trebuie să urmați un proces asemănător cu cel folosit pentru spălarea rufelor albe. Amestecați Vanish Oxi Action Crystal White pudră sau lichid cu o cantitate mică de apă caldă, masați soluția obținută pe pata verde și lăsați să acționeze 10 minute înainte de spălare. Aveți grijă să nu folosiți niciodată înălbitor pentru spălarea rufelor colorate.

 

Aceasta este soluția simplă pentru curățare. Indiferent dacă petele sunt de la cina de aseară sau de la un eveniment de duminica trecută. Petele verzi pot fi deosebit de vizibile, însă cu ajutorul produselor Vanish nu ar trebui să vă faceți nicio grijă.