Cum să folosiți bucătaria pentru activități plăcute cu cei mici

Dacă vreți să-i țineți pe cei mici ocupați, tot ce aveți nevoie e o experiență amuzantă prin gătit, în urma căreia pot învăța și vor primi la sfârșit o recompensă gustoasă. Lucrul în echipă pentru același obiectiv poate fi distractiv, și o modalitate grozavă de a petrece timp cu copiii.

Prăjiturile cu fulgi crocanți de porumb par a fi populare peste tot și sunt extrem de simplu de făcut, fiind și preferatele copiilor! Urmați rețeta noastră simplă de mai jos și veți vedea cum să le obțineți:

 

Prăjituri cu fulgi crocanți de porumb

Ingrediente pentru 12-15 prăjituri:

 

80g fulgi de porumb

50g unt

1,5 linguri melasă

100g ciocolată neagră (ruptă în bucățele)

15 forme de hârtie

 

 

 

Pasul 1: Topiți încet untul într-o tigaie, împreună cu ciocolata și melasa, la foc mic.

Pasul 2: Adăugați conținutul tigăii într-un bol, împreună cu fulgii de porumb. Amestecați până când fulgii sunt acoperiți cu ciocolată.

Pasul 3: Adăugați o lingură cu vârf din amestec în fiecare formă de hârtie, apoi lăsați-le în frigider să se așeze. Și gata!

 

Dacă doriți omletă, trebuie să spargeți ouă, deci e posibil ca amestecul lipicios de ciocolată să lase murdărie și pete în urma sa.

 

Folosiți șorțuri pentru a proteja hainele. Dacă deveniți victima unor pete nedorite de ciocolată, puteți afla recomandări cu privire la cum să le îndepărtați cu Vanish Oxi Action Pudră.

 

Gătitul cu copiii contribuie la realizarea unei legături speciale și poate deveni o tradiție de familie pe care o vor prețui în anii următori. Înainte de a începe să gătiți, luați în considerare măsurile de siguranță!

 

Planificați proiectul din timp. Gătitul poate fi uneori cel puțin haotic, deci recomandăm pregătirea tuturor ingredientelor și ustensilelor, pentru a vă putea concentra atenția asupra copilului și lingurii cu ciocolată. Dacă aveți un copil prea mic pentru a ajuta la gătit, îl puteți pune în scaun, de unde se poate uita cum amestecați, turnați și măsurați ingredientele, iar apoi se poate implica în decorare, care reprezintă partea cea mai plină de murdărie și de distracție.

Spălați-vă pe mâini! Înainte de a începe să gătiți cu copiii, asigurați-vă că s-au spălat bine pe mâini cu săpun. Dacă aceștia tușesc, strănută sau folosesc toaleta, rugați-i să se spele din nou pe mâini.

Atunci când gătiți, asigurați-vă că nu există în jur obiecte ascuțite, cum ar fi cuțitele.

Supravegheați întotdeauna copiii atunci când gătiți.

Stabiliți reguli clare cu privire la aragaz, cuptor și alte echipamente din bucătărie.

Repetați cititul rețetei. Acest lucru poate ajuta copiii la matematică, în timp ce măsurați și amestecați ingredientele.

Transformați curățenia de după gătit în rutină!

Toate aceste puncte sunt importante atunci când doriți să gătiți cu copiii. Având în vedere aceste lucruri, lăsați copiii să simtă că au control și că realizează ceva. Lăsați-i să ia decizii, când este posibil, și în special, să se bucure de experiență!