Cum să vă protejați paltonul și jacheta de pete

Un palton sau o jachetă pot atrage multe pete persistente, de la pete de noroi până la pete de cafea și de cerneală și poate fi greu de știut cum să procedați pentru îndepărtarea acestora. Acest ghid vă va arăta cum puteți îndepărta aceste urme inestetice fără să deteriorați țesătura, astfel încât hainele dumneavoastră de iarnă să nu rămână uitate în șifonier. Indiferent dacă pata este recentă sau s-a uscat de câteva zile, avem soluția pentru îndepărtarea acesteia.

Noroi și pământ

Înainte de a curăța o pată de noroi sau de pământ, vă recomandăm să o lăsați să se usuce. Dacă încercați să acționați atunci când este încă proaspătă, este posibil să extindeți pata, care va deveni mult mai mare. După ce noroiul sau pământul s-a întărit, îndepărtați resturile mai mari, astfel încât să rămână o suprafață netedă. Amestecați Vanish Gold Oxi Action Pudră cu puțină apă și aplicați generos pe pată. Imediat ce observați o îmbunătățire, așezați pata sub jet de apă fierbinte de la robinet, în timp ce frecați bine.

 

Dacă pata încă persistă, înmuiați articolul de îmbrăcăminte în apă fierbinte timp de o oră, adăugând Vanish dacă este necesar. Astfel vor fi îndepărtate urmele de noroi sau de pământ rămase pe jacheta dumneavoastră. După înmuiere (și doar dacă jacheta poate fi spălată la mașina de spălat), spălați-o normal în mașina de spălat, adăugând o măsură de Vanish peste detergent, pentru a fi siguri că nu va rămâne nicio urmă de pată.

 

Cerneală de stilou

Inventatorul stiloului cu cerneală are de dat socoteală pentru multe lucruri. Tendința acestora de a curge în buzunar le face să fie la fel de frustrante pe cât sunt de avantajoase și au marcat sfârșitul multor jachete în trecut. Îndepărtarea petelor poate părea imposibilă, atunci când nu aveți nicio idee de unde să începeți, dar petele de cerneală sunt foarte simple și pot fi curățate fără probleme.

 

Pete de cafea

Există un număr surprinzător de mare de explicații științifice pentru care petele de cafea sunt atât de dificil de curățat. Motivul este acela că particulele de cafea se grupează sub forma unor sfere, ceea ce înseamnă că lichidul se evaporă rapid și uniform de la exterior, lăsând în urmă particulele concentrate - care se depun pe fibrele țesăturii.

 

În cazul în care vă pătați jacheta cu cafea, înmuiați zona cu apă rece în cel mai scurt timp posibil. Apoi, când ajungeți acasă (în cazul în care nu sunteți deja acasă), frecați pata cu Vanish Gold Oxi Action, lăsând soluția să acționeze. Dacă jacheta dumneavoastră poate fi spălată la mașina de spălat, spălați-o cu detergent și o măsură suplimentară de Vanish, pentru a îndepărta orice urme rămase. Dacă nu, clătiți cu atenție zona afectată cu apă rece, până când nu mai rămân urme de soluție pe material.

 

Acesta este ghidul cu privire la câteva dintre cele mai frecvente pete care pot apărea pe jacheta dumneavoastră. Acum veți putea curăța petele de cerneală, cafea, noroi și pământ fără nicio grijă.