Ghidul de supraviețuire pentru părinți –când prietenii copiilor rămân peste noapte

Fie că vă place sau nu, copiii adoră să doarmă unul la celălalt, aceste vizite au devenit incredibil de populare în ultimii ani, iar lucrurile nu dau semne să se schimbe. O astfel de vizită implică invitarea unor prieteni să rămână peste noapte, uneori la o aniversare, pentru a celebra un eveniment special sau doar pentru că ne roagă copiii până când cedăm.

Scopul vizitei este distracția și somnul nu este deloc un aspect esențial. Filmele, lanternele, jocurile, benzile desenate și mâncarea pentru ospățul nocturn reprezintă elemente esențiale. Este important să țineți minte că, în ciuda presiunii din partea copiilor, dacă nu sunteți atent, aceștia pot scăpa ușor de sub control, iar, dacă nu sunteți atenți, casa va arăta ca o zonă de război și veți descoperi o punere în scenă a cărții „Împăratul muștelor”. Este vorba de casa dvs., unde dvs. aveți controlul, iar pentru ca toată lumea să fie mulțumită de vizită, stabiliți regulile și impuneți-le copiilor să le respecte.


Reguli pentru o vizită peste noapte reușită:

  1. Rugați-vă copilul să pregătească dinainte camera pentru vizită. Asigurați-vă că aveți destule saltele, saci de dormit și perne și, dacă nu, rugați-vă musafirii să aducă.
  2. Încercați să planificați puțin seara. Spre exemplu, o jumătate de oră de joacă după cină, urmată de pregătirea pentru somn, un DVD înainte de culcare, apoi puteți servi ciocolată caldă, înainte de a da stingerea.
  3. Nu serviți prea mult zahăr micilor oaspeți, deoarece dulciurile îi vor atrage, îi vor agita și va fi greu să îi trimiteți la culcare. Planificați un meniu despre care știți că le place copiilor și că este sățios, pentru a nu mai putea mânca multe dulciuri, dar acest lucru nu trebuie să le strice distracția.
  4. Copiilor le place să spună povești fantastice despre cum au mers la culcare la 3 dimineața sau chiar mai târziu sau deloc. Așa că este important să stabiliți o oră de stingere, pe care să o respectați. Distracția nu se va sfârși, iar copiii vor continua să șușotească și să chicotească. Acordați-le maxim o oră pentru a chicoti sub pături cu lanternele, apoi dați-le un prim avertisment. După zece minute, al doilea avertisment. Dacă încă vorbesc după o jumătate de oră, aprindeți luminile și amenințați-i că îi veți duce pe toți acasă. Ar trebui să urmeze tăcerea și, în scurt timp, somnul.
  5. Lăsați aprinsă o lumină pe hol, pentru a ajuta musafirii să găsească baia în timpul nopții, dacă au nevoie, și pentru a evita accidentele. Acest lucru poate fi de folos și pentru cei care se tem puțin în case noi sau cărora le e puțin dor de casă.
  6. Dimineață, pregătiți-vă să vă începeți devreme ziua. Copiii sunt programați să se trezească devreme atunci când au oaspeți, deoarece nu vor să piardă niciun minut de distracție, intrând imediat în ritm. Planificați micul dejun dinainte. Copiii se trezesc înfometați, așa că pâinea prăjită sau clătitele sunt un mod bun de a-i hrăni. Apoi, dacă este o zi însorită, trimiteți-i afară la joacă.
  7. Țineți Vanish la îndemână! În cursul experienței vizitei, pot apărea pete, de la ciocolată pe pijamale, la pizza pe covor, dar nu vă faceți griji, Vanish, expertul preferat de români în îndepărtarea petelor, este eficient pentru aproape fiecare pată la care v-ați putea gândi. Cu Vanish la îndemână, nu aveți de ce să vă faceți griji pentru deteriorarea hainelor și a covoarelor din cauza petelor și a murdăriei, ceea ce vă va oferi mai mult timp să gestionați vizita și chiar să vă bucurați de ea.