Haina îl face pe om

Prima impresie contează și, deși ar putea părea superficial, modul în care un candidat se îmbracă la un interviu are un impact foarte puternic asupra potențialului angajator. De cele mai multe ori, este de preferat să optați pentru costumul standard din două piese, cu o cămașă și cravată însă, daca sunt purtate incorect, ar putea să vă aducă la fel de multe neajunsuri precum o pereche de blugi rupți

Cum să vă îmbrăcați pentru un interviu

 

Cel mai important lucru atunci când vă îmbrăcați pentru un interviu sau pentru orice altă ocazie, este să vă simțiți confortabil. Evident, nu luați acest sfat ad litteram. A se nota că pijamalele sunt foarte rar o ținută adecvată pentru un interviu. Ceea ce vrem să spunem este că ținuta pe care v-ați ales-o trebuie să vă reprezinte. Dacă nu ați purtat niciodată costum în viața de zi cu zi, atunci alegerea unei astfel de ținute pentru un interviu v-ar putea face să vă simțiți ciudat și inconfortabil, ceea ce poate avea un efect mult mai rău decât dacă veți opta pentru cea mai elegantă ținută în care vă simțiți confortabil.

 

Apoi, este foarte important să vă cunoașteți interlocutorul. Dacă vă veți îmbrăca într-o cămașă și o pereche de blugi și veți ajunge în fața unor oameni care par că s-au desprins de pe podiumurile de modă, atunci probabil veți simți că ați pierdut bătălia înainte ca aceasta să fi început. De asemenea, dacă vă îmbrăcați într-un costum sobru cu papion pentru un interviu la o agenție de design, ar da impresia că nu înțelegeți deloc mediul în care veți lucra. Cercetați puțin înainte și încercați să înțelegeți mediul și tipul de oameni cu care veți intra în contact. Îi veți arăta, astfel, angajatorului că sunteți compatibil cu jobul pentru care candidați.

 

Cu ce vă îmbrăcați

 

Așa cum am arătat mai sus, ținuta pe care o alegeți depinde în totalitate de dumneavoastră și jobul pentru care candidați. Însă cămașa albă este, de obicei, varianta câștigătoare. Aceasta este briceagul elvețian din garderoba oricărui bărbat, echivalentul masculin al rochiei negre, potrivită pentru orice ocazie. Prin urmare, acestea sunt purtate mult mai mult decât alte articole de îmbrăcăminte, șansele de a se păta fiind mult mai mari. În plus, culoarea albă a cămășii face ca aceste pete să fie mult mai vizibile decât ar fi pe o cămașă colorată sau cu model.

 

Ar putea părea că durata de viață a acestor cămăși este ceva mai scurtă decât v-ați dori, dar nu este neapărat adevărat. Imediat ce observați o pată, încercați să o curățați (pe dos) cu apă caldă, fără să frecați, deoarece astfel pata se poate extinde. Apoi aplicați Vanish Oxi Action White pe zona afectată, masând ușor și lăsând să acționeze conform instrucțiunilor. În cele din urmă, spălați normal haina, adăugând o măsură de Vanish peste detergentul dumneavoastră. Nu numai că pata va fi îndepărtată, dar cămașa dumneavoastră va căpăta un alb strălucitor.

 

Și, în sfârșit…

 

Călcați-o.

 

Un lucru evident ce va face diferența.

 

Atunci când aveți încredere în vestimentația pe care o purtați, emanați automat încredere de sine. Acum sunteți pregătit să câștigați jobul pe care îl meritați!