Haine micuțe, pete imense

«Din gura bebelușilor…» iese absolut tot ce înghit aceștia. Lumea văzută prin ochii copiilor este minunată; grădina pare o pădure tropicală care trebuie explorată, canapeaua pare un munte care trebuie escaladat, iar un bol cu mâncare pare să fie tentația supremă pentru colorarea hainelor. Toate acestea ar fi extraordinare, dacă petele lăsate de mâncarea pentru bebeluși nu ar fi foarte dificil de îndepărtat! Nu aveți niciun motiv să vă speriați, să aruncați hainele pătate sau să apelați la bine-cunoscuta politică de servire a mesei nud. Cu Vanish, nu este nimic mai ușor decât îndepărtarea acestor pete. Am întocmit acest ghid pentru a vă explica de ce aceste pete sunt atât de dificil de curățat și de ce acestea nu reprezintă o problemă pentru Vanish.

Mâncarea pentru bebeluși este făcută adesea din ingrediente foarte simple și pasate, pentru ca digerarea lor să se facă foarte ușor. Însă petele cauzate de legumele pasate sunt foarte periculoase din cauza pigmenților colorați care se impregnează în fibrele hainelor bebelușului dumneavoastră. De obicei, este vorba despre aceleași câteva culori care nu se asortează între ele.

Portocaliu


Dovleacul, cartofii dulci și, bineînțeles, morcovii au un conținut foarte bogat de beta-caroten; aceasta este o proto-vitamină care poate fi transformată în Vitamina A la nivelul organismului. Tocmai datorită aceste substanțe, culoarea este atât de puternică, acționând ca o vopsea foarte eficientă.

Verde


Mazărea, spanacul și broccoli își datorează culoarea vibrantă conținutului foarte bogat în clorofilă, adică acea substanță chimică ce permite plantelor să convertească zahărul și apa în energie cu ajutorul luminii primite de la soare. Deși efectul asupra oamenilor este adesea disputat, un efect secundar sigur este acela că transformă niște legume nutritive în pete verzi potențial luminoase.

Mov


Coacăzele negre și sfecla roșie sunt surse excelente de vitamine și minerale, însă sunt folosite și pentru producerea vopselurilor și coloranților comerciali. Așa cum vă așteptați, aceste vopseluri pot fi foarte dificil de îndepărtat de pe haine, din cauza faptului că pătrund foarte ușor în fibrele naturale ale materialului.

Motivul pentru care Vanish este atât de eficient în comparație cu detergenții obișnuiți este că folosește enzime și substanțe biologice care dizolvă amidonul și proteinele din care sunt compuse aceste vopseluri. Copilul dumneavoastră se va putea bucura de mâncare, chiar și atunci când aceasta îi va lăsa pete pe haine.

Cum se curăță aceste pete:
Factorul cheie pentru îndepărtarea acestor pete, la fel ca în cazul majorității petelor, este timpul. Cu cât acționați mai repede, cu atât va fi mai ușor să le curățați. În primul rând, întoarceți pe dos haina și clătiți zona pătată cu apă caldă pentru a îndepărta toate resturile de mâncare, fără ca acestea să pătrundă în material. Apoi aplicați o doză de Vanish Gold Oxi Action Pudră și amestecați cu apă caldă până când obțineți o pastă, lăsând-o să acționeze asupra petei. Nu uitați să faceți același lucru întorcând haina pe dos, astfel încât Vanish să poată acționa din ambele părți. Apoi spălați normal în mașina de spălat, adăugând o măsură suplimentară de Vanish pentru a fi siguri că petele nu au nicio șansă.