Halloween – ghidul părinților pentru colindat

Asigurați-vă că distracția copiilor de Halloween nu se transformă într-un coșmar, ținând cont de următoarele sfaturi simple.

Trimiterea monstruleților afară, în noapte

În mod ideal, copiii de orice vârste ar trebui însoțiți de un adult, dar acest lucru este greu de realizat în cazul adolescenților. Dacă le permiteți să iasă singuri, stabiliți câteva reguli ferme pe care să le respecte.

Asigurați-vă că au mâncat o masă sănătoasă, pentru a nu fi tentați să mănânce prea multe dulciuri sau ciocolată și să se îmbolnăvească.

Asigurați-vă că cei mici au o lanternă, pentru a evita accidentele, pe străzile slab iluminate.

Copiii pot avea nevoie de puțin ajutor cu costumele. Asigurați-vă că nu ies îmbrăcați prea gros sau prea subțire. Toate materialele trebuie să lase pielea să respire și să fie ignifuge. Ați putea chiar să îi supravegheați, dacă folosesc machiaj și sânge artificial. Dacă se murdăresc obiecte din casă sau haine, puteți consulta siteul Vanish pentru a afla cum să scăpați de petele de machiaj.

Instruiți copiii să meargă la toaletă înainte de a pleca și asigurați-vă că nu au costume prea restrictive, dacă intervine chemarea naturii cât timp sunt plecați.

Reamintiți-le să nu mănânce ciocolată sau dulciuri care au fost pe podea sau nu sunt în ambalaj. Puteți chiar să le spuneți să aștepte să ajungă acasă înainte să mănânce, pentru a nu se întoarce cu degetele murdare sau pete de ciocolată ce ar putea murdări casa.

Siguranța spațiului exterior pentru colindători

Îndepărtați orice sursă de pericol și asigurați iluminatul pe alee, gazon și hol. Îndepărtați uneltele, furtunurile, ghivecele sau prelungitoarele, sau luați-le din calea copiilor. Este posibil ca aceștia să aibă costume care să le restricționeze vedere. Dacă aveți ornamente de grădină scumpe sau sculpturi, le puteți pune peste noapte într-un loc sigur.

Puneți siguranța pe primul loc când vine vorba de dovleci sau alte flăcări deschise. Scoateți aceste articole de pe alei și luați în considerare utilizarea rețelei electrice sau iluminarea cu baterii.

Unele animale de companii pot deveni agresive atunci când se sperie. Nu le lăsați să stea pe hol, pentru a nu speria copiii și invers.