Îndepărtarea petelor de ceai

Lăsați frunzele uscate de Camellia sinensis la infuzat în apă fierbinte, aproximativ trei minute, înainte de strecurare. Îndulciți ceaiul cu miere sau zahăr și adăugați suc de lămâie sau lapte, pentru mai multă savoare.

Deși ar putea părea sfatul primit de la un vraci medieval, de fapt este vorba, pur și simplu, de instrucțiunile pentru prepararea unei cești de ceai! Ceaiul este a doua cea mai consumată băutură din lume (după apă), pentru un motiv bine întemeiat: are un gust bun, îți dă energie, te revigorează și conține mulți anti-oxidanți, care te pot menține mereu tânăr.

Ceaiul poate, însă, să și păteze aproape orice lucru cu care intră în contact; din cauza conținutului său bogat în taninuri, o fibră vegetală. Ca urmare, ceaiul a fost folosit de-a lungul timpului pentru vopsirea și colorarea lemnului, a hârtiei și a articolelor de îmbrăcăminte. Din nefericire, o clipă de neatenție poate însemna vopsirea nedorită a oricărui lucru cu care intră în contact!

De ce?

Din cauza substanțelor chimice pe care le conțin, ceaiul și alte băuturi fierbinți pot produce pete greu de îndepărtat. Aceste lichide calde sunt alcătuite din molecule sferice foarte stabile, care se evaporă de la exterior către interior. Din nefericire, acest lucru înseamnă că taninurile rămân în centru, concentrându-se într-un singur loc sub forma unei pete pe fibrele hainelor, fiind, astfel, foarte dificil de curățat.

Ce puteți face?

Dacă ați vărsat ceai pe haine, nu vă panicați. Chiar dacă sunt mai persistente decât alte tipuri de pete de pe haine, dacă acționați foarte rapid nu va fi deloc dificil să le îndepărtați. Mai întâi, întoarceți haina pe dos și așezați pata sub jet de apă caldă (apa rece nu ar face altceva decât să ajute pata să se impregneze), astfel încât aceasta să poată ieși pe unde a intrat, în loc să fie împinsă și mai adânc în țesătură. După ce ați îndepărtat o mare parte din pată, frecați zona respectivă cu Vanish Gold Oxi Action, apoi așteptați câteva minute. În cele din urmă, spălați normal haina, adăugând o măsură de Vanish peste detergentul dumneavoastră obișnuit, iar pata va fi îndepărtată fără nicio urmă.

Așa că puneți ibricul pe foc și picioarele pe masă, exact cum fac ceilalți 70.000 de oameni din întreaga lume în fiecare secundă. Acum puteți savura o ceașcă de ceai - dar fără să vă mai faceți griji pentru pete!