Învingeți letargia de iarnă, trăind sănătos

Pe măsură ce zilele se scurtează și temperaturile scad, este foarte tentant să nu mai ieșim din casă, să exagerăm cu mâncărurile de suflet, dar asta va duce doar la deteriorarea suplimentară a moralului. Citiți cele patru sfaturi principale pentru a învinge și a face față frigului, fiind activ, având o dietă care să contribuie la pozitivism și să elimine letargia de iarnă.

O dietă sănătoasă


Nu vă apropiați de gustările grele și de dulciuri. Deși veți avea o satisfacție de moment, vă veți simți mai rău când glicemia revine la normal. Dacă doriți o mâncare care să vă încălzească, începeți ziua cu un terci de ovăz gătit lent, care vă va da energie pentru mai mult timp. Faceți-vă plinul de carbohidrați buni, pregătind prânzul sau cina cu orez brun sau paste integrale, servite cu carne ce au un conținut ridicat de proteine sau pește.

Fiind mai puțin soare, trebuie să mențineți ridicat nivelul vitaminelor, cu fructe și legume proaspete. Consumați super-alimente, precum broccoli, spanac, afine și mere, pentru a ține la distanță răcelile.

Minunatele ieșiri


Exercițiile fizice sunt mai importante ca oricând, în lunile de iarnă. Demonstrați-vă rezistența, ieșind afară și înfruntând vremea. Nu folosiți vremea ca scuză pentru a nu face mișcare, mergeți la sală dacă nu vreți să vă expuneți la vânt și zăpadă. Acest lucru se aplică întregii familii. Ieșiți să vă susțineți copiii, atunci când joacă fotbal amator într-o dimineață geroasă sau când concurează la maraton.

Mișcarea pe vreme umedă va implica niște provocări mai frecvente, legate de îndepărtarea petelor. Fie că e vorba de noroi de pe teren sau murdărie de la alergatul pe străzi, adăugați doar o doză mică de Vanish Oxi Action Lichid la spălare, pentru a îndepărta chiar și cele mai dificile pete.

Viața la lumină


Lumina soarelui este mai puțină în lunile de iarnă, ceea ce reprezintă una din cauzele principale ale tulburării afective sezoniere (TAS). Profitați la maximum de lumina naturală, trăgând draperiile sau jaluzelele. Dacă e soare sau e o zi luminoasă, încercați să ieșiți la aer, de preferat în jurul orei prânzului, când soarele este mai puternic. O plimbare scurtă, de 20 de minute, este suficientă pentru a vă activa dopamina, serotonina și endorfinele și a vă îmbunătăți starea de spirit.