Lupta împotriva petelor: Îndepărtarea petelor de iarbă și noroi de pe echipamentul sportiv

Nimic nu se compară cu primul pas făcut pe un teren de sport într-o dimineață umedă de weekend, pregătiți pentru o competiție sănătoasă. Poate că ploaia vă udă și noroiul vă intră în ghete, dar nici nu vă stă gândul la așa ceva în toiul luptei, așa cum nu vă stă gândul nici la petele cu care vă veți alege la final.

Chiar dacă multora dintre noi le place sportul, care înseamnă un stil de viață sănătos, de obicei distracția și jocurile nu au legătură și cu spălatul hainelor de la final. Există două cauze principale pentru care spălarea echipamentului sportiv este atât de dificilă, și anume petele de noroi și de iarbă.

 

Pete de noroi

Primul lucru pe care trebuie să îl aveți în vedere înainte de a începe să curățați o pată de noroi este că, de fapt, ar trebui să o lăsați să se usuce. Dacă încercați să îndepărtați bucățile mai mari atunci când încă sunt ude, cel mai probabil nu veți reuși decât să extindeți pata. Așteptați până când se usucă noroiul, pentru a putea curăța cu ușurință bucățile uscate, lăsând în urmă doar pata. Apoi amestecați un detergent pentru îndepărtarea petelor, precum Vanish Gold Oxi Action Pudră cu puțină apă și aplicați generos pe pată. Înmuiați articolul în apă fierbinte timp de până la o oră. Astfel, Vanish va începe să acționeze, eliberând resturile de noroi sau de pământ care au rămas prinse de fibrele țesăturii.

 

După înmuiere, spălați echipamentul normal în mașina de spălat, adăugând o măsură de Vanish pentru a fi siguri că veți îndepărta urmele de pate de noroi.

 

Pete de iarbă

Spre deosebire de petele de noroi, cu cât interveniți mai rapid asupra unei pete de iarbă, cu atât o veți curăța mai bine. Cel mai bine este să clătiți haina cu apă rece dinspre interior, pentru a împiedica murdăria să intre în țesătură. Când materialul este suficient de ud, atunci puteți începe procesul de curățare

 

Pentru cele mai bune rezultate, lăsați produsul Vanish să acționeze asupra petei, lăsând articolul la înmuiat până la 6 ore, conform instrucțiunilor producătorului. Pentru rufele albe trebuie folosit un produs special, precum Vanish Gold Oxi Action Pudră. Apoi spălați haina, adăugând o măsură de Vanish pentru a fi siguri că sunt îndepărtate urmele de pate.

 

Urmați acest ghid simplu de la Vanish și nu lăsați grijile cu privire la hainele dumneavoastră să vă păteze performanța de pe teren.