Mențineți-vă în formă la muncă – cum să profitați la maxim de o zi grea la birou

Multă lume se gândește să se întoarcă la sală sau să se apuce de un nou sport. Dar cu grijile zilnice și presiunea vieții profesionale și de familie, cei mai mulți nu reușim să dăm curs acestor ambiții sportive. Însă mulți oameni descoperă că dacă investesc timpul și efortul necesare pentru a face mișcare în timpul zilei, au mult mai multă energie și dorm mai bine noaptea. Toți avem vieți ocupate, dar aproximativ jumătate dintre noi petrecem întreaga zi stând pe scaun la lucru. Menținerea sănătății poate reprezenta uneori o provocare, însă cu doar 30 de minute de mișcare zilnic, menținerea formei fizice se poate dovedi mai ușoară decât credeți. Nici măcar nu e nevoie să vă părăsiți biroul, iar în curând, veți începe să vă pregătiți un corp de olimpiadă.

Încordat ca un dactilograf: Acesta este un exercițiu bun pentru cei care stau la computer întreaga zi. Țineți brațul drept întins în față, cu palma îndreptată în jos. Folosiți mâna stângă pentru a împinge ușor mâna dreaptă în spate, spre umăr, din degete. Veți simți o încordare în partea inferioară a antebrațului. Acum, îndreptați palma în sus și trageți ușor mâna spre podea. Repetați exercițiul pentru mâna stângă.

 

Întinderea coloanei: Aveți nevoie de un scaun cu spătar pentru acest exercițiu, preferabil unul jos. Încrucișați brațele și deplasați coatele spre tavan, în timp ce vă lăsați pe spate în scaun. Încercați să țineți capul și gâtul drepte. Repetați exercițiul de cinci ori.

 

Strângerea pernei: Mai întâi, puneți-vă o pernă între genunchi. Strângeți picioarele laolaltă, din genunchi, încordând fesele. Mențineți încordarea 5 secunde și relaxați încet, fără a scăpa perna. Acesta este un mod grozav de a antrena mușchii interiori ai coapsei. Repetați de cinci ori.

 

Genuflexiuni pe scaun: Din poziție șezut, ridicați-vă până când șoldurile se află chiar deasupra scaunului, cu mâinile întinse în afară, pentru echilibru. Mențineți încordarea 2-3 secunde, ridicați-vă de tot, apoi repetați de 16 ori.

 

Ridicare frontală și presare către triceps: Stați în picioare, cu abdomenul tras, și țineți o sticlă plină cu apă în mâna stângă. Ridicați sticla la nivelul umerilor, faceți o pauză, apoi continuați ridicarea până deasupra capului. Când brațul este în dreptul urechii, îndoiți cotul, ducând sticla de apă în spate și contractând tricepsul. Îndreptați brațul și coborâți-l. Repetați de 12 ori pentru fiecare braț.

 

Răsucirea bicepsului: Țineți sticla cu apă în mâna dreaptă și, cu abdomenul încordat și spatele drept, trageți sticla spre umăr, de 16 ori. Repetați și pe partea cealaltă.

 

Se poate să observați că ați transpirat ușor după aceste exerciții, ceea ce poate lăsa unele pete jenante pe hainele de lucru. Dacă petele persistă, puteți folosi Vanish Oxi Action Gel pentru a le îndepărta.