Cum se scot petele de cafea de pe covor

Cafeaua de specialitate se intalneste cu expertul in eliminarea petelor

    

Se spune ca nimic nu ne trezeste mai bine decat o cafea dimineata. Ei bine, nimic nu ne trezeste mai bine decat o cafea varsata pe covor.  

   

Espresso 

Espresso este o cafea puternica, pentru o trezire rapida. Chiar si asa, pana sa ne dezmeticim, un moment de neatentie aduce o 'pata expres'.  

 

Americano 

Se prepara dintr-un espresso la care se adauga apa: e pentru cei care-si doresc o cafea mai lejera. Fiind mai lung, insa, probabilitatea de a-l varsa pe covor creste.  

   

Flatwhite 

Preferatul cunoscatorilor, flatwhite contine doua shoturi de espresso si restul spuma de lapte. Te relaxezi si il savurezi: poate lasa pe covor pete mai complicate, dar avem solutie pentru ele.

   

 

 

 

Latte 

Un singur shot de espresso si restul spuma de lapte: latte inseamna o ceasca plina, pe care o poti rasturna cu usurinta. Dar orice pata are solutia ei, nu-i asa?  

 

Indiferent ce tip de cafea preferati si cat de dificila este pata de cafea, Vanish va vine in ajutor!

 

Cum se curata petele de cafea de pe covor 

Continutul ridicat de particule de cafea fac ca petele de espresso sa fie cele mai dificile. Important este sa actionam imediat asupra lor si sa indepartam excesul prin tamponare. Petele create de cafea cu lapte sunt mai usor de scos datorita laptelui, mai ales daca actionam imediat asupra lor. De retinut, insa: in cazul oricarei pete de cafea important este sa nu frecati, pentru ca va deveni mult mai greu de scos. 

Samponul manual Vanish pentru covoare va ajuta sa indepartati chiar si petele dificile si adanc impregnate in covor. Pentru a curata pata de cafea, primul pas este sa indepartati excesul cu un prosop de hartie sau de bumbac.   

Daca este o pata mai veche, va sfatuim sa aspirati mai intai covorul, iar apoi adaugati 1 parte de Vanish Carpet Care in 9 parti de apa calda (cu temperatura de maximum 40 de grade Celsius). Amestecati pentru spumare si aplicati spuma in mod uniform pe pata de cafea. Lasati covorul sa se usuce si apoi aspirati si observati: petele au disparut, iar covorul miroase proaspat si arata ca nou.