Pete de grăsime

Petele de grăsime pot fi rezistente. Fără o atenție adecvată și o tehnică bună pentru îndepărtare, o pată de grăsime poate rămâne pe haine, indiferent la câte spălări o supuneți. Acesta nu este însă un motiv să vă aruncați hainele. Urmele de grăsime pot fi îndepărtate, e nevoie doar de puțin efort pentru a obține cunoștințele necesare. Consultați sfaturile noastre pentru îndepărtarea petelor de ulei și puteți obține chiar alte idei pentru viitoarele pete de pe haine.

Metoda cu Vanish

 

Înmuierea în Vanish Gold Oxi Action Lichid poate face diferența și poate avea ca rezultat îndepărtarea petei.

 

Pentru a îndeepărta petele de ulei, amestecați 100ml de lichid în 4 litri de apă călduță.

Înmuiați haina până la o oră (pentru rufe colorate) sau șase ore (pentru rufe albe).

Apoi, puneți hainele în mașina de spălat, cu o doză de 100ml de lichid și spălați ca de obicei, cu detergentul dvs. obișnuit.

 Alte idei

 

Este important să știți că petele de ulei vechi sunt mai greu de spălat decât dacă le-ați fi îndepărtat imediat. Recomandăm tamponarea petei cu o cârpă sau cu un prosop de hârtie. Astfel, ar trebui să îndepărtați o bună parte din pată și să preveniți întinderea acesteia.

 

Apa nu afectează grăsimea. Deoarece uleiurile sunt hidrofobe, apa nu le îndepărtează. Absorbirea petei contribuie la limitarea acesteia, dar adăugarea de apă îi va mări dimensiunea și o va face mai pronunțată. Asigurați-vă că țineți apa la distanță, dacă nu realizați etapa de înmuiere cu puțin Vanish.

 

Sfaturi pentru evitarea petelor pe haine

 

În cazul celor mai multe pete de grăsime, purtarea unui halat, șorț sau alt asemenea articol, vă poate proteja de petele ce ar putea apărea. Un șorț este un articol esențial în bucătărie, indiferent dacă prăjiți ouă sau faceți salate, orice se gătește sau folosește ulei sau grăsime înseamnă încă un strat pentru protejarea hainelor. Dacă purtați ochelari, s-ar putea să fi observat mici picături de ulei de la prăjit, deci imaginați-vă aceeași acumulare pe haine și pe piele. O spălare temeinică cu săpun (și cu Vanish, în cazul hainelor) ar putea să rezolve aceste probleme, dar e important să vă pregătiți, pentru a evita petele ce pot fi prevenite.