Pete vechi de ulei pe haine colorate

Cum poti indeparta uleiul de gatit de pe hainele colorate

Nu sunteti siguri de modul in care puteti indeparta petele de ulei de gatit de pe hainele colorate? Ghidul nostru va vine in ajutor!

Sosul pentru salata, uleiul de masline, uleiul de floarea-soarelui, uleiul de canola, uleiul de porumb, uleiul de semințe de bumbac și nuca de cocos sunt utilizate in mod obișnuit pentru gatit, iar acestea pot stropi si se pot imprastia mult mai repede decat puteti reactiona. Maioneza si unele tipuri de unt si margarina pot avea de asemenea un continut ridicat de ulei, lucru care explica de ce sunt atat de greu de indepartat.  

Puteti vedea mai jos ghidul nostru Vanish pentru a actiona inainte de a pune haine in masina de spalat, precum si sfaturile noastre pentru situatia in care va veti confrunta cu pete de ulei de gatit.

 

Vanish Gold Oxi Action Lichid

Pasul 1: Inainte de toate, tratati pata. Aplicati 2ml de Vanish direct pe pata astfel incat sa o acoperiti complet.

Pasul 2: Frecati pata folosind partea inferioara a capacului dozator astfel incat Vanish lichid sa patrunda mai bine in interiorul petei. Frecati pata atat cat este necesar, dar nu mai mult de 10 minute.

Pasul 3: Puneti 100ml de Vanish lichid in interiorul masinii de spalat alaturi de rufe sau turnati-o in compartimentul pentru detergent, alaturi de detergent.

Pasul 4: Spalati normal

Important: Urmati si respectati intodeauna instructiunile de utilizare de pe ambalajele produselor Vanish, precum si instructiunile de spalare de pe etichetele tesaturilor. Nu folositi pe lana, matase sau piele. Nu utilizati pe suprafețe precum lemn, metal etc.

 

Sfaturi pentru prevenirea petelor de ulei

Uleiul de gatit incins din tigaie poate sari din tigaie la o distanța surprinzatoare. Deși ar putea sa nu fie practic sa purtați o șorț pentru pregatirea meselor rapide, pentru pregatirea mesei pentru o familie mai mare ar putea fi mai potrivite. Gatirea la temperatura ridicata, poate duce la aparitia petelor de ulei in exces intrucat uleiul poate sari din tigaie.

Actionati din exterior atunci cand doriti absorbirea petelor. Intodeauna actionati asupra petelor catre centrul petei, si nu din centru spre exterior, deoarece pata se poate extinde mai departe.

In ceea ce priveste prevenirea acestora, petele de ulei sunt greu de evitat, mai ales daca sunteti pasionat de gatit. Ceea ce puteți face este sa reduceti gradul de asprime al petei, actionand rapid și indepartand excesul de ulei de gatit din zona patata.

Folosind Vanish și urmand sfaturile noastre, aveti cele mai mari șanse de a elimina petele de ulei de gatit și de a va salva imbracamintea preferata. Uleiul de gatit de pe haine nu mai este calea spre dezastru, așa ca nu lasați teama de pete sa va impiedice sa va distrati in bucatarie.