Pete portocalii pe haine

Sosuri pentru paste

 

Indiferent de modul în care le preparați, sosurile pentru paste pot căpăta o culoare portocalie, în special atunci când sunt amestecate cu paste, condimente și alte ingrediente. Din fericire, acestea pot fi învinse cu ușurință de Vanish.

 

Spălați zona pătată cu apă rece, în cel mai scurt timp posibil. Astfel, pata nu se va impregna.

Ca în cazul tuturor petelor, tamponați cu un prosop de hârtie, pentru a absorbi cât de mult posibil.

Apoi, înmuiați cu Vanish timp de până la o oră, iar la final spălați rapid.

 

 

Condimente

 

Pudra de curry, de chimion, de paprika, de șofran și altele, toate aceste condimente pot lăsa, în cel mai bun caz, o urmă ușoară pe cămașa dumneavoastră dar, în cel mai rău caz, se pot impregna în țesătură, devenind foarte dificil de îndepărtat. Pentru începători, încercați să nu vă dați în spectacol atunci când gătiți! Cu toate acestea, ingredientele se pot vărsa foarte ușor, iar dacă hainele dumneavoastră sunt atacate de un preparat plin de condimente, urmați sfaturile noastre:

 

Petele de curry trebuie pre-tratate cu Vanish Gold Oxi Action Pudră. Pe pată, amestecați un sfert de măsură de pudră cu ¾ apă, până obțineți o pastă.

Frecați soluția pentru a pătrunde în pată și lăsați să acționeze timp de câteva minute.

Apoi spălați ca de obicei. Voila! Hainele sunt ca noi!

 

 

Portocalele

 

Portocalele au fost dintotdeauna distribuite în rolul principal în acest articol, dar ce se întâmplă cu mandarinele și clementinele? Toate au propriile particularități (de exemplu, clementinele nu au sâmburi, iar mandarinele sunt ușor de curățat de coajă), însă sucul fiecăreia dintre acestea va lăsa urme portocalii pe orice articol de îmbrăcăminte. Trebuie să acordați cea mai mare atenție celor care sunt cele mai suculente, chiar dacă acestea sunt pline de savoare. Prin urmare, curățați-le de coajă și mâncați-le cu grijă. Vă întrebați care sunt sfaturile noastre pentru îndepărtarea petelor? Iată-le:

 

Dacă ștergeți o pată imediat ce s-a produs și îndepărtați sucul de pe țesătură, o mare parte din excesul de umezeală va fi îndepărtată, împiedicând astfel extinderea petei.

La fel ca în cazul pastelor, este bine să înmuiați articolul de îmbrăcăminte sau țesătura, însă de această dată în Vanish Gold Oxi Action Lichid, pe care îl puteți aplica direct pe pată.