Sărbători în siguranță – o super noapte la foc de tabără, cu copiii

Noaptea petrecută la focul de tabără este o tradiție esențial britanică, în care se reamintește complotul prafului de pușcă împotriva parlamentului și regelui, din secolul XVII. Istoria incidentului pălește adesea în fața magiei focului de tabără, construirii acestuia, cârnaților și vinului fiert. Citiți mai departe pentru a afla câteva aspecte interesante despre eveniment și cum puteți asigura succesul și siguranța sărbătorii!

Știați că...

Artificiile provin din China, unde sunt  folosite de peste 2000 ani pentru a speria spiritele rele, în timpul nașterilor, nunților și festivalurilor religioase.

Artificiile au fost folosite timp de secole și la ceremonii în India and Tailanda, unde cele mai mari rachete puteau ajunge și la 3 metri lungime, fiind atașate la stâlpi de bambus de 12 metri.

Cel mai mare foc de artificii înregistrat a fost în China, în 1988 - era vorba peste de o jumătate de tonă, iar explozia luminoasă s-a întins pe mai mult de un kilometru!

După ce artificiile au devenit populare în secolul XVII, a existat un post oficial în cadrul personalului regal, ca maestru de artificii. Regele James II l-a învestit ca și cavaler pe Maestrul de Artificii, după un spectacol excepțional.

Activități distractive pentru întreaga familie

Una dintre cele mai vechi tradiții a nopților la foc de tabără este construirea statuii în mărime reală a lui Guy Fawkes, cel mai cunoscut infractor al complotului prafului de pușcă. Dacă aveți suficient spațiu exterior, supravegheați copiii atunci când construiesc focul de tabără și un „Bărbat” din haine vechi și ziare. Puteți să organizați și un mic foc de artificii în grădină. Cei mici vor adora și să ajute la realizarea merelor caramelizate, a căror rețetă o veți găsi aici.

 

Siguranța înainte de toate

În fiecare an se întâmplă accidente în timpul nopții la focul de tabără. Asigurați-vă că dvs. și familia dvs. nu ajungeți să faceți parte din statistici, stabilind niște reguli de bază ferme. Acestea ar trebui să includă:

 

Copiii nu se vor juca cu artificiile, ci acestea vor fi aprinse numai de adulți.

Stați în spate cât artificiile sunt aprinse sau când se detonează.

Nu vă apropiați de artificii după ce au fost aprinse, chiar dacă nu s-au detonat.

Purtați întotdeauna mănuși dacă folosiți steluțe. Țineți-le cu brațul întins și stingeți-le într-o găleată de apă după ce s-au stins, deoarece încă pot să ardă.

Asigurați-vă că animalele de companie rămân înăuntru

Cum atenția se îndreaptă spre foc și spre cer, este foarte ușor să se păteze hainele, din cauza murdăriei, funinginii sau grăsimii din mâncare. În cazul în care copiii își varsă ketchup pe bluză sau în care scăpați vin roșu pe bluza preferată, adăugați doar Vanish Oxi Action Pudră la spălare, iar hainele vor fi ca noi.