Treceți la mâncarea organică: Ghid pentru îndepărtarea petelor organice

În lumea de astăzi în care acordăm o atenție din ce în ce mai mare mâncării, este important să consumăm suficiente fructe și legume, mâncarea organică devenind din ce în ce mai la modă și câștigând în fiecare zi noi adepți. Mâncarea organică este produsă pe cât de natural și de etic posibil, astfel încât să fie plină de vitamine sănătoase, minerale și arome savuroase. Aceasta înseamnă și că este plină de particule care pot provoca pete, ceea ce echivalează cu un dezastru dacă vărsați un bol cu mâncare organică

Definiția mâncării organice

Prin «pete organice» înțelegem pete lăsate de mâncarea organică. Toate alimentele sunt organice prin definiție, având în vedere conținutul bogat în carbon și faptul că sunt alcătuite din celule care trebuie sparte, ceea ce le face foarte rezistente.

 

Aceste tipuri de material interacționează cu țesăturile într-un mod diferit de alte substanțe, precum produsele cosmetice sau uleiul de motor, impregnându-se sau acoperindu-le în mod diferit și fiind alcătuite din componente chimice diferite, care trebuie dizolvate pentru a îndepărta pata.

 

Însă, atunci când ne referim la «mâncarea organică» vorbim despre mâncarea care este crescută și procesată special pentru a avea un gust bun, natural, având mai puțini conservanți și arome. Aceste ingrediente crude sunt cele care provoacă cele mai vizibile și dificile pete. Astfel, mâncarea sănătoasă devine o adevărată amenințare pentru haine.

 

Soluția

Atunci când observați o pată pe îmbrăcăminte, trebuie să o spălați în cel mai scurt timp posibil. Dacă pata este foarte recentă, este posibil să reușiți să o îndepărtați cu apă rece, împiedicând impregnarea în material. Însă, dacă pata s-a uscat sau dacă a rămas o urmă după ce ați spălat cu apă, începeți prin a tampona pata cu un prosop de hârtie sau o cârpă umedă. La fel ca în cazul tuturor petelor, încercați să o scoateți din materialul hainei, fără să frecați sau să o împingeți mai adânc în țesătură, deoarece va fi mult mai dificil de îndepărtat ulterior.

 

Dacă ați urmat toți pașii de mai sus, dar pata încă nu a dispărut, atunci pre-tratați cu Vanish Gold Oxi Action Pudră și apă. Amestecați Vanish cu apă pentru a obține o pastă, masați-o pe zona afectată și lăsați să acționeze pe pată. După aproximativ zece minute, scufundați articolul în apă rece în care ați dizolvat o doză de Vanish Gold Oxi Action Pudră timp de până la o oră, puțin mai mult în cazul rufelor albe. Vanish descompune enzimele și amidonul care alcătuiesc celulele petelor, reușind să îndepărteze rapid pata de pe țesătură. Scoateți articolul și spălați-l adăugând o doză de Vanish peste detergent. Această metodă în trei pași vă ajută să îndepărtați pata.