Vacanțe – Bagaje fără stres

Vizitarea unor locuri noi, cu noi priveliști și mâncăruri, în țară sau străinătate, este un motiv de entuziasm și ceea ce face călătoriile și vacanțele minunate. Bagajele și pregătirea plecării, însă, pot fi stresante. Pentru a reduce stresul, am pregătit o listă de verificări pentru bagaje, care sperăm că vă va fi utilă:

 1. Designerul de modă Diane von Furstenberg spunea „Când îți dai seama ce să pui într-o valiză, îți dai seama cum să-ți trăiești viața,” așa că asigurați-vă că aveți o valiză adecvată pentru călătorie. Dimensiunea este esențială: dacă e prea mare, valiza nu va încăpea în portbagajul taxiului sau cel al mașinii închiriate, iar dvs. veți ajunge să stați pe capac pentru a o închide!
 2. Dacă zburați, întrebați care e numărul de bagaje permis. În majoritatea cazurilor, este vorba de unul singur de persoană. Unele companii aeriene au taxe pentru bagajele transportate.
 3. Planificați programul de vacanță. Există coduri vestimentare în locul vizitat (restaurante, clădiri de cult etc.)? Aflați prognoza meteo pentru perioada șederii.
 4. Începeți să împachetați, realizând în prealabil o listă a articolelor de care credeți că veți avea nevoie.
 5. Puneți laolaltă toate articolele pe care vreți să le luați. Puneți-le pe podea și analizați-le la sânge. Dimensiunea grămezii vă poate surprinde! Sunteți sigur că veți avea timp să citiți patru cărți într-un weekend? Aveți nevoie de pantofi „în caz de”? Majoritatea oamenilor duc cu ei mult mai multe lucruri decât apucă să folosească. Fiți rezonabil și luați doar ce credeți că veți purta. Oricum, puteți cumpăra alte lucruri în timpul călătoriei.
 6. Spălatul de mână. Nu e nevoie să luați 14 perechi de șosete și pantaloni, pentru o vacanță de două săptămâni, sau o groază de topuri, deoarece sunteți îngrijorat de murdărie și pete. Acum puteți avea bagaje mici, dacă luați cu dvs. un pliculeț de Vanish Oxi Action Lichid 100ml, pentru a face față petelor accidentale, cum ar fi cele de vin roșu, ulei de măsline, ciocolată, muștar și cola. Tratați haina și utilizați apoi o măsură de 100ml de Vanish Oxi Action Lichid, pentru un rezultat curat și fără pete.
 7. E timpul pentru bagaje! Există trei tehnici populare, împăturirea, rularea și împachetarea. Veți descoperi că prin rulare și împachetare veți reuși să introduceți mai multe lucruri în bagaje. Aliniați articolele în pachete. Rulați articolele mai mici, precum lenjeria, costumele de baie, topurile și pantalonii scurți etc. Rulați-le în pachete și construiți din haine un perete la baza valizei. Acum, veți avea o suprafață plată deasupra căreia să puneți articole precum rochii, pantaloni și jachete. Acum, puneți articolele delicate deasupra.
 8. Articolele precum produsele de igienă se vor introduce adunate într-o pungă etanșă din plastic, pentru a evita scurgerile.
 9. Încercați să purtați articolele voluminoase, mai degrabă decât să le introduceți în bagaje!
 10. Dacă participă la călătorie două sau mai multe persoane, distribuiți bunurile în bagajele trimise la cală. Astfel, dacă dispare un bagaj, fiecare va avea haine de schimb. În plus, bagajul de mână ar trebui să conțină un rând de haine de schimb și produse elementare de igienă, în cazul în care dispar valizele trimise la cală.
 11. Încuiați toate valizele.
 12. Puneți toate documentele de călătorie în bagajul de mână, împreună cu medicamentele indispensabile.

  La sfârșit - odată ajunși la destinație, puteți reduce cutele, atârnând hainele în baia plină cu aburi. Acest lucru nu se întâmplă instantaneu, ci odată ce hainele sunt ușor umede, scuturați-le puternic de câteva ori și trageți-le până se îndreaptă.

  Vacanță plăcută!